vineri, 16 aprilie 2010

David Bisbal



David Bisbal este cu adevarat extraordinar! Intr-un foarte scurt timp a reusit sa iasa din anonimat, vanzand mii de exemplare in urma participarii la un concurs televizat. Bisbal s-a nascut pe 5 iunie 1979 in Almeria Spania si este mezinul unei familii cu 3 copii. A iubit muzica de mic copil, dar abia la varsta de 18 ani a devenit interesat cu adevarat de ea. Si-a abandonat studiile pentru a lucra intr-o pepiniera. Acolo sefa lui descoperindu-i talentul l-a incurajat sa dea o auditie pentru o orchestra pe nume: Orquesta Expresiones. Insa abia in anul 2001 a avut ocazia de a castiga simpatia publicului participand la concursul “Operacion Triunfo”, concurs in urma caruia finalistul trebuia sa participle la festivalul Eurovision 2002. Desi nu a castigat concursul, s-a numarat printre cei trei finalisti alaturi de Rosa si David Bustamente! A participat la concurs cu piesele “Mienteme”, “El alma en pie” si “Corazon Latino”. David Bisbal si Chenoa, o alta concurenta (cea care urma sa-i devina mai tarziu logodnica), au fost singurii ramasi nenominalizati pentru parasirea concursului.

Participantii au avut sansa de a se face cunoscuti in toata Spania avand un real succes in spectacolele lor. David Bisbal s-a afirmat atat prin calitatile sale vocale deosebite, cat si prin energia, pasiunea si talentul cu care se daruia publicului. Tot in 2002, primul disc “Corazon Latino” l-a transformat pe tanarul artist intr-unul din cei mai cunoscuti cantareti ai muzicii latino.Acest album i-a adus ulterior 80 de concerte in toata Spania, si a fost vandut in 1.500.000 de exemplare in toata lumea. Corazon Latino a fost inregistrat la Miami , producator fiind Kike Santander , cel care se ocupa de albumele lui Luis Miguel. Albumul a batut toate recordurile pentru debut: un milion de exemplare vindute in primele sase luni.

In februarie 2004 a aparut “Buleria” cel de-al doilea album, care a fost vandut in cel putin 1.000.000 de exemplare in Spania si 300.000 in America. A fost la fel de bine apreciat si cotat ca si primul lui album castigand un CD de diamante ( fiind CD-ul numarul 1 al anului 2004). Primul lui DVD: `Totul pentru voi`, inregistrat in timpul turneului spaniol si american, a fost lansat in martie 2005 si a fost de asemenea cel mai bine vandut DVD atat in Spania cat si in America. “Bulería”, “Oye El Boom”, “Desnúdate Mujer”, “Camina Y Ven”, “Esta Ausencia”, “Me Derumbo” si “Como Olvidar” sunt melodii bine cotate de pe acest album.
Cu cel de-al doilea album D.B. a sustinut 114 concerte in 15 tari. Dupa
Spania, au urmat: Chile, Mexic, Statele Unite, Puerto Rico, Argentina, Venezuela si altele. Turneul care s-a desfasurat sub numele de “Buleria Tour” a adunat doar in Spania nu mai putin de 600.000 de fani. D.B a primit recent in Miami discuri de aur pentru vanzarile albumului “Corazon Latino” A triumfat si la “Grammy Latinos 2003″ fiind premiat pentru cel mai bun debut si a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun album pop” cu albumul “Corazon Latino”. In 2006, David Bisbal a cantat `Let’s Make History` alaturi de Joana Zimmer. acest cantec este soundtrack-ul filmului german: “Die Lufbrucke” (”The Air Bridge”). David Bisbal vrea sa scoata un nou album numai pentru Europa care sa includa toate hiturile lui spaniole, dar si trei melodii in limba engleza: The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore, Stop Loving You and Cry For Me.

In ceea ce priveste viata sentimentala, acest subiect a tinut mult timp prima pagina a revistelor mondene. Inainte de a intra in concursul “Operacion Triunfo”, David era implicat intr-o relatie cu una dintre componentele orchestrei “Orquesta Expresiones”, pe nume Raquel Segovia. Insa pe durata concursului Operacion Triunfo, David a cunoscut o alta concurenta Chenoa care a starnit multe zvonuri legate de o posibila relatie intre ei doi. In cele din urma aceste ipoteze s-au confirmat desi cei doi preferau sa evite sa vorbeasca despre relatia lor. In mai 2005, Bisbal anunta prin surprindere ruperea logodnei de frumoasa Chenoa. Pe actuala logodnica a cunoscut-o in aeroportul din Miami, si de cand sunt impreuna, nu s-au despartit decat din motive strict profesionale. D B a inchiriat o casa la Miami pentru a fi mai aproape de munca sa. Acolo locuieste cu iubita sa. Bisbal iubeste muzica si traieste prin ea. Nu de putine ori a recunoscut ca ar prefera sa moara pe scena! :” Vreau sa am continuitate prin munca asidua, chiar daca am sau nu success! Premiul pe care-l mi-l doresc in viata asta este “sanatate ” pentru a putea munci!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu